Pálava – charakteristika
Pálava je odrůda byla vyšlechěna ve 2.pol. 20. století Ing. Josefem Veverkou a vznikla křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Šlechtěním získala do vínku přednosti obou odrůd – vyniká mohutností a kořenitostí tramínových odrůd, typická „müllerková“ svěžest však potlačila handicap hořké dochuti, typický pro silně aromatická vína. Právě intenzivní aroma vzbuzuje v ústech dojem plné sladké chuti. Svůj název podle Pálavských vrchů, pod kretými se nachází obec Perná a také dala název oblíbeného Pálavskému vinobraní v Mikulově.
Pálava – vinaři
Nabízíme oblíbenou odrůdu v několika variantách od jakostních vín, přes vína v pozdním sběru až po výběry z hroznů.
Vyberte si víno z vinařství Bílkovi, Zborovský, Kopeček ad.
Pálava, vinařství Zborovský, sladké