Bílkovi

Rodinné vinařství z Velkých Bílovic. Vína vyrábí výhradně z hroznů vlastní produkce, což je jeden z předpokladů pro produkci kvalitních vín.
Při zpracování hroznů vychází z tradičních poznatků výroby vína s použitím moderních technologií. Nejmladší člen vinařství Markéta Bílková získala titul Královna vín České republiky 2007.

Vyzkoušejte např. Markéta CuvéeI love Pinot a Neuburg Blanc.

Kopeček

Vinařství zakladatele a prezidenta Vinařské akademie Valtice, nejstajší vinařské školy u nás. Vinařství je zaměřené na výrobu přívlastkových vín z významných viničních tratí v okolí Valtic. Vína jsou vyráběna šetrnou technologií, která zvýrazní jejich jedinečnost a původ. Zákazníci oceňují plná vína s dlouhým potenciálem zrání a špičkovou kvalitou.

Vyzkoušejte Cuvée Ryzlink rýnský + Pálava.

Popela

Rodinné vinařství Stanislava Popely vzniklo v roce 1994. Zaměřuje na výrobu ročníkových jakostních vín, přívlastkových a archivních vín, typických pro tuto vinařskou oblast. Snaží se, aby pěstování révy a zpracování hroznů z těchto vinic bylo na nejvyšší úrovni a dalo vzniknout kvalitním vínům, které jsou charakteristické svou typickou vůní, barvou a chutí odrážející v sobě slunné rozpálené Pálavské vrchy.

Vyzkoušejte např. Aurelius a Ryzlink vlašský.

Špalek

Vinařství Špalek patří posledních dvacet let mezi stálice na tuzemské vinařské scéně. Toto rodinné vinařství je známo především díky výrobě nejrůznějších specialit: Šaler (likérové víno), Sur lie (víno na kvasnicích), Edelspitz (víno vyrobené technologií 19. století), Barrique (víno zrající
v dubových sudech) a Gryllus (rodinná značka pro prestižní cuvée). Jejich vinohrady se rozkládají na svazích slavné Kraví hory v Sedlešovicích.
Od září 2012 je rodinné vinařství Špalek v přechodném období k BIO-vinařství.

Nejoblíbenější vína jsou Ryzlink rýnský a Tramín červený.

V&M Zborovský

Vinařství V & M Zborovský bylo založeno v roce 2001 dvěma bratry s podporou svého otce. Dnes obhospodařují 18 ha vinic vlastních
i pronajatých. Vinohrady jsou lokalizované ve vynikajících polohách katastrů Velkých Pavlovic a Bořetic. Révu vinnou pěstují co nejvíce ekologicky.
Z  nejvyzrálejších a nejzdravějších hroznů vyrábí výběry z bobulí, slámová a pokud přijde brzy mráz i ledová vína.

Vyzkoušejte tato oblíbená vína Chardonnay a Rulandské modré klaret.

Ortega Ezquerro

Rodinné vinařství se staletou historií, nacházející se v obci Tudelilla. Obec Tudelilla leží v oblasti Baja Rioja – Dolní Rioja. Oblast je plná oválných kamenů, které uchovávají vlhkost půdy skrytou 20 cm níže. Půda je zde chráněná horami, obklopená křovinami, starými stromy mandlovníků a vinicemi. 

Přístup vinařství je návrat k původu a podstaty vína. To zahrnuje pečlivou ruční sklizeň, karbonickou maceraci u mladých vín a starostlivou péči o vína zrající v dřevěných sudech – crianza, reserva a gran reserva.

Vinařství je chráněno v rámci záruky kvality, kterou poskytuje kontrolní rada označení původu v Rioja. (DOCa).

Vyzkoušejte např. bílé víno z odrůdy Viura Blanco nebo autorské víno Don Quintin Ortega Ezquerro.

Vallemayor S.L.

Rodinné vinařství nacházející se v obci Fuenmayor, v srdci oblasti horní Rioja, kde má 70 hektarů vlastních vinic a dalších 40 hektarů vinic vlastněných místními pěstiteli, nad kterými vykonává přímou kontrolu. Ve svýchch zařízeních spojují nejmodernější technologii s tradičními hodnotami.

Jejich hala pro zrání vína obsahuje 3000 nových sudů o objemu 225 litrů, z nichž 40% je vyrobeno z francouzského dubu a 60% amerického dubu.

Vinařství je chráněno v rámci záruky kvality, kterou poskytuje kontrolní rada označení původu v Rioja. (DOCa).

Vyzkoušejte výborné autorské víno Viňa Encineda nebo např. Reserva 2011.

Bergmann

Rodinné vinařství z Rakouska. Manželé Bergmannovi hospodaří na vinicích rozprostírajících se okolo městečka Retz – v krásném prostředí s jižanskou atmosférou, mírným klima a písčitou půdou, kde se po staletí rodí jedny z nejlepších vín v Rakousku. Právě tady, na ploše o velikosti 9 ha, pečují v souladu s tradicemi o ovocná svěží bílá i hluboká těžká červená vína.

Tradice neznamená uchovávat popel, ale předávat hořící oheň. Šest generací rodiny Bergmann se zavázalo k dodržování tohoto starého moudra. Jejich prioritou je maximální péče při zpracování hroznů i výrobě vína a dlouhodobá udržitelnost. Všechny vinice obhospodařují v režimu ekologického vinohradnictví.