5. ročník našeho vinařského festivalu v Ostravě již 28.5.2022. Info ZDE
Přeskočit na obsah

Španělská zážitková degustace

  • od

V pondělí 3.června 2019 jsme pro vás uspořádali exkluzivní zážitkovou degustaci na Slezskoostravském hradě. Lepší počasí jsme si ani nemohli přát, krásný letní podvečer na terase byl ideální pro ochutnávání ledově vychlazené cavy!

Španělský vinař Guifré z vinařství Sola Raventós po celý večer doplňoval skvělé čtyřchodové menu svými sekty vyrobenými tradiční metodou kvašení v láhvi. Ochutnali jsme nejen čtyři vína, které lze zakoupit, ale také exkluzivní Gran reservu, kterou je možné ochutnat pouze ve vyjímečných případech a není na prodej. Tímto vyjímečným případem byly narozeniny jednoho z hostů. Guifré mu daroval toto víno v magnum láhvi a nám ostatním nalil k ochutnání.

Čtyřchodové španělské menu připravovali přímo před hosty známí kuchaři David Valíček, Jirka Nenička a Jamie Santos z Portugalska. Jako předkm hosté ochutnali studenou polévku salmorejo s jamón serrano. Hlavními chody byla španělská paella s mořskými plody a chorizem a vepřové iberico s grilovanýnou zeleninou a salsou. Dezert byl opravdu chutnou tečkou a asi nejvíce mezinárodním jídlem. Jamie připravil Španělský flan přelitý karamelem s torrijas.

Atmosféru večera potvrhla španělská hudba v podání hudebníka Oscara Cruize z Barcelony. Věříme, že se zase brzy potkáme v této velmi milé společnosti i s Vámi. 🙂