5. ročník našeho vinařského festivalu v Ostravě již 28.5.2022. Info ZDE
Přeskočit na obsah

V Praze proběhl International Wine Show Prague

  • od

11. října se v hotelu Hilton konal 19. ročník setkání světových vinařů International Wine Show Prague. Mezinárodní výstava vín byla určena pro odbornou veřejnost. Sešlo se zde 74 vystavovatelů z 19 zemí.

To je samo o sobě zajímavá informace. My se vám však chceme pochlubit, že jsme byli u toho. Španělské vinařství Ortega Ezquerro, pro které jsme exkluzivním partnerem v ČR, nám svěřilo své zastoupení na této prestižní vinařské akci. Návštěvníkům jsme představovali celé portfolio jeho vín – tedy 2 bílá vína, 1 růžové a 4 červená vína. Vína zajímala majitelé vinoték, hotelů, restaurací i české sommeliery.

Vinařství Ortega Ezquerro z oblasti severního Španělska Rioja vede pravnuk zakladatele pan Carmelo Ortega. Jeho pradědeček v 19. stol vinařství založil a na jeho počest jsou pojmenovaná dvě autorská vína – Don Quintin Ortega Blanco – bílé barikové víno se sametovou chutí a Don Quintin Ortega Tinto – červené víno ze 100 let staré vinice s neuvěřitelně jemnou chutí a dlouhou dochutí s dotelem bariku.

Televize Praha natočila toto krátké video z IWSP. Nenajdete nás tam osobně, ale v 01:20 a v 01:40 je záběr na naše španělská vína z pohledu ze zákulisí.

http://prahatv.eu/zpravy/archiv/1///clanek/5682/5682-v-praze-probehl-international-wine-show-prague

Děkujeme za tuto příležitost a těšíme se na příští ročník, protože letos jsme díky velkému zájmu neměli čas ochutnat vína konkurence. 🙂