5. ročník našeho vinařského festivalu v Ostravě již 28.5.2022. Info ZDE
Přeskočit na obsah

Ostrava žije vínem 2020

  • od

22. srpna 2020 se v Ostravě potřetí uskutečnil vinařský festival Ostrava žije vínem. Místo původně plánovaného jarního termínu v květnu, kdy byly hromadné akce zakázany, jsme se tedy setkali v parném létě. 🙂 Akci jsme přizpůsobili také zvětšeným areálem, který zahrnoval prostor pod těžní věží a budovu Brick house.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=vhZ_cST4XDw[/embedyt]

Do Ostravy přijelo 12 vinařství z Moravy, Rakouska a hosté mohli ochutnat i vína ze Španělska, Chile a Argentiny. K ochutnání bylo více než 120 druhů vín. Na festivalu se představily restaurace Food Atelier, Nha Cretcheu a Angel Grill. O kávu se postarala kavárna Mental Café. Celý festival měl také charitativní rozměr, podpořili jsme totiž nadaci Multicraft, která se stará o znevýhodněné osoby v našem regionu.

Celým dnem nás provázel moderátor Kuba Ohnutek, kterého můžete znát z Rádia Orion. Společně jsme vylosovali 30 výherců vinných cen a knih a s jednotlivými vinaři probral jejich dnešní nabídku vín a vinařství.

Vystoupila dětská skupina PAKT, mladý hudebník David K. z Brna a na závěr to rozjela ostravská kapela Tři vykřičníky. Ta nás povzbudila po velké bouřce, která se nad Ostravou prohnala, a festival tak pokračoval vesele dál a víno teklo proudem…

Hosté obdrželi u vstupu degustační skleničku s logem festivalu výměnou za zakoupenou vstupenku v hodnotě 150 Kč. Degustační vzorky o obsahu 0,05 l byly placeny prostřednictvím přednabitých čipů společnosti NFCtron.

Děkujeme Generálnímu partneru akce firmě FEBE SCRAP, Vinařskému fondu ČR za podporu při organizaci a také všem dalším partnerům akce, bez kterých by festival nebyl takový, jaký je. 🙂 Těšíme se zase na jaře u dalšího ročníku!

P.S. Oblíbená vína, které jste ochutnali, si můžete u nás také objednat – např. z vinařství Bílkovi, vinařství Baláž, vinařství Špalek, vinařství Simenon, vinařství Bergmann, vinařství Filip Mlýnek, vinařství Sing Wine atd.