5. ročník našeho vinařského festivalu v Ostravě již 28.5.2022. Info ZDE
Přeskočit na obsah

Ostrava žije vínem 2019

1. června 2019 se v Ostravě podruhé uskutečnil vinařský festival Ostrava žije vínem. Festival jsme uspořádali v budově Compress Hall a jeho okolí v Dolní oblasti Vítkovice, kde byly připraveny také stany a posezení pro návštěvníky.

Do Ostravy přijelo 14 vinařství z Moravy, Rakouska a velkou radost nám udělala také návštěva vinaře Guifého ze španělského vinařství Sola Raentós. Vinařství se zaměřuje na výrobu španělských sektů cava, které jsme mohli ve čtyřech variantách také vyzkoušet. K ochutnání bylo více než 150 druhů vín. Na festivalu se představily restaurace a kavárna z Ostravy a okolí. Celou akci doprovázela cimbálová muzika Úsměv a jako večerní překvapení nám zahrál mexický hudebník Oscar Cruz, který přiletěl z Barcelony.

Hosté obdrželi u vstupu degustační skleničku s logem festivalu výměnou za zakoupenou vstupenku v hodnotě 100 Kč. Degustační vzorky o obsahu 0,05 l byly placeny prostřednictvím přednabitých čipů společnosti NFCtron. Potěšil nás obrovský zájem hostů, kteří si přišli koupit vstupenku až na místě a celkově tedy letos festival hostil více než 1000 návštěvníků, kteří si pochvalovali výborné a kvalitní víno, přístup a ochotu jednotlivých vinařů a prodejců, výběr občerstvení k vínu i skvělou atmosféru.

Festivalem nás provázela sympatická Markéta Hrubešová, se kterou jsme společně také vylosovali 30 výherců vinných cen, včetně vstupenek na Španělskou zážitkovou degustaci na hradě.

Děkujeme také za udělení záštity Krajské Hospodářské komoře a Vinařskému fondu za podporu při organizaci a také všem partnerům akce, bez kterých by festival nebyl takový, jaký je. 🙂