5. ročník našeho vinařského festivalu v Ostravě již 28.5.2022. Info ZDE
Přeskočit na obsah

Ostrava žije vínem 2018

Dne 1. prosince 2018 se v Dolních Vítkovicích v Ostravě uskutečnil první ročník nového vinařského festivalu Ostrava žije vínem. Festival jsme uspořádali v budově Compress Hall, která je součástí této národní kulturní památky.

Do Ostravy přijelo 11 vinařství z Moravy a z Rakouska, návštěvníci mohli ochutnat také španělská a portugalská vína, která dováží Navínko. Na festivalu se také představily restaurace a kavárna z Ostravy a okolí. Celou akci doprovázela cimbálová muzika Úsměv.

Hosté obdrželi u vstupu degustační skleničku s logem festivalu výměnou za zakoupenou vstupenku v hodnotě 100 Kč. Degustační vzorky o obsahu 0,05 l byly placeny prostřednictvím přednabitých čipů společnosti NFCtron.

Celkem se akce zúčastnilo několik stovek hostů, kteří si pochvalovali výborné a kvalitní víno, přístup a ochotu jednotlivých vinařů a prodejců i výběr občerstvení k vínu.

My už se teď těšíme na další ročník, tentokrát už na jaře, a na nová vína, která nám naši vinaři přivezou! Děkujeme také za udělení záštity Krajské Hospodářské komoře a Vinařskému fondu za podporu při organizaci.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Jpg03al_nK0[/embedyt]