5. ročník našeho vinařského festivalu v Ostravě již 28.5.2022. Info ZDE
Přeskočit na obsah

Jak proběhl festival Frýdek-Místek žije vínem 2019

  • od
Frýdek-Místek žije vínem 2019

16. listopadu 2019 se na frýdeckém zámku ve Frýdku-Místku poprvé uskutečnil vinařský festival Frýdek-Místek žije vínem, pořádaný firmou Navínko. Festival jsme uspořádali v obou patrech zámku a na 2. nádvoří.

Do Frýdku-Místku přijela vinařství z Moravy i z Rakouska. Na festivalu se představily také restaurace Food Atelier a Pata Negra z Ostravy, o dezerty a nealko se postarala firma Maleda, o vynikající sýry firma Sheepshop a o kávu a zdravé krekry frýdecká firma Yeschips.

Hosté obdrželi u vstupu degustační skleničku s logem festivalu výměnou za zakoupenou vstupenku. Degustační vzorky o obsahu 0,05 l byly placeny prostřednictvím přednabitých čipů společnosti NFCtron. Potěšil nás obrovský zájem hostů, kteří si přišli koupit vstupenku až na místě a celkově tedy letos festival hostil více než 750 návštěvníků, kteří si pochvalovali výborné a kvalitní víno, přístup a ochotu jednotlivých vinařů a prodejců, výběr občerstvení k vínu, pohodovou muziku a celkově skvělou atmosféru.

Festivalem nás, stejně jako v Ostravě, provázela sympatická Markéta Hrubešová, se kterou jsme společně také vylosovali 16 výherců vinných cen. O hudební doprovod se postarali Cimbálová muzika Úsměv a mladý hudebník David K. z Brna.

Děkujeme také za udělení záštity náměstku hejtmana Moravskoslezského kraje p. Curylovi, Vinařskému fondu za podporu při organizaci, generálnímu partnerovi firmě FEBE TRANS a také všem dalším partnerům akce.

Těšíme se na vás opět příští rok na akci Frýdek-Místek žije vínem 2020, tentokrát už v září!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Pelrvh4XMwQ[/embedyt]