5. ročník našeho vinařského festivalu v Ostravě již 28.5.2022. Info ZDE
Přeskočit na obsah

Jaký byl Frýdek-Místek žije vínem 2020

  • od

19. září 2020 se na frýdeckém zámku ve Frýdku-Místku uskutečnil druhý ročník vinařsého festivalu Frýdek-Místek žije vínem, pořádaný firmou Navínko. Festival jsme uspořádali tentokrát venku na obou zámeckých nádvořích.

Do Frýdku-Místku přijela vinařství z Moravy i z Rakouska. Na festivalu se představily také španělské bistro Pata Negra z Ostravy, exotická restaurace Nha Cretcheu, vynikající sýry přivezla firma Sheepshop, lahodnou čokoládu opavská MoonChocolate a nechyběla také káva a domáci vafle s medem od Náš Včelín.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=CD6A6rhrcTQ[/embedyt]

Hosté obdrželi u vstupu degustační skleničku s logem festivalu výměnou za zakoupenou vstupenku. Degustační vzorky o obsahu 0,05 l byly placeny prostřednictvím přednabitých čipů společnosti NFCtron. Návštěvníci si pochvalovali výborné a kvalitní víno, přístup a ochotu jednotlivých vinařů a prodejců, výběr občerstvení k vínu, pohodovou muziku a celkově skvělou atmosféru.

Festivalem nás, stejně jako letos v Ostravě, provázel sympatický moderátor Kuba Ohnutek, kterého můžete znát z rádia Orion. Společně jsme vylosovali 25 výherců vinných cen a knih od partnera akce Knihcentrum Ostrava. O hudební doprovod se postarali Cimbálová muzika Úsměv a večer nás rozproudila kapela Tři vykřičníky.

Děkujeme Vinařskému fondu za podporu při organizaci, generálnímu partnerovi firmě FEBE SCRAP a také všem dalším partnerům akce.

Těšíme se na vás opět příští rok na akci Frýdek-Místek žije vínem 2020, tentokrát už 18. září 2021!

P.S. Oblíbená vína, které jste ochutnali, si můžete u nás také objednat – např. z vinařství Bílkovi, vinařství Baláž, vinařství Špalek, vinařství Simenon, vinařství Bergmann, vinařství Filip Mlýnek, vinařství Sing Wine atd.